Här ovan ser ni informationen som jag fick tillsänt om vad man behöver till BB – väskan. Eller Barsel – väska som det heter här i Norge.

Kan sätta check på en del punkter men saknar fortfarande några saker ( tofflor,morgonrock?) Och med tanke på att det verkligen närmar sig så ska jag köpa det idag.

Nåt som inte står med listan, är snacks/proteinkällor. Speciellt om man ska föda vanligt så ska man bunkra upp. Men även då man som jag ska ta kejsarsnitt så kan det vara bra.

Alexis föddes var maten man fick på barsel – avd alldeles för sällan. I alla fall för mig som äter lite och ofta. Då räckte det inte långt med tre måltider, som jag tror det var. Kommer inte ihåg helt. Och att man första tiden var vaken dygnet runt på sjukhuset, var riktigt jobbigt med tanke på maten = hungrig mamma.

Så jag ska helt klart fylla halva väskan med div.snacks, riktig mat får man inte ta med dit tyvärr.
Och kom ihåg även att mannen tar med sig nåt att äta i alla fall första dagen då den kan bli gaalet lång. Utbudet som finns att köpa på sjukhuset är minimalt & trist.

Ett annat tips är sköna/bekväma kläder till hemresan. Gärna en lång trenchcoat, cardigan att ha över en ammningsvänlig klänning eller leggings. Då man reser hem är man ofta i lite chock över hela situationen. Med nyfödd baby, hormoner & att man själv ofta har ont oavsett hur babyn kommer till världen. Men man har varit med om den mest fantastiska upplevelsen i livet.

Längtar såå efter vår lilla bebis.
Om jag inte skulle ta planerat sectio (snitt). Så hade lilla A kunnat födas på exakt samma dag som sin storasyster. Häftigt! Men nu har vi vårt datum och det känns himla bra att veta.

Btw, visar BB – väskan då den är färdigpackad & klar.